Etterlysninger


 Ikke identifisert


 Ukjente bilder

Søt liten Arendals-pike

Dette er et lite billedmysterium. Bildet kommer fra min mormors, Bjørg Bugge Carlsens, billedsamling. På baksiden er det en julehilsen til "Kjære Aasta" fra "Din Dagny" og "en spesiell hilsen fra Randi".

Vi har en Aasta i familien, Aasta Narvik (f.1898) som ble gift og døde i Sør-Afrika. Hvis denne hilsenen er til henne, er naturligvis spørsmålet: hvordan havnet det hos min mormor? Jeg tolker "den spesielle" hilsenen fra Randi dit at bildet kanskje er av henne, og at Dagny er moren. Det gir naturligvis en ledetråd å nøste i. Fotografen er Magnus Løvfold d.e. som virket i Arendal fra 1895.
Fortell oss hva du vet     |     Mer informasjon: ukjent 8.jpg    
Slekt i Amerika?

Bildet kommer fra min mormors, Bjørg Bugge Carlsens, etterlatte billedsamling. Det kan være slekt, men det kan også være en venninne eller bekjent. Bildet er tatt i Seattle, som var et sted mange nordmenn slo seg ned.

Visuelt kan det se ut til å være fra rundt 1900, kanskje litt senere.
Fortell oss hva du vet     |     Mer informasjon: ukjent 1.jpg    
Helt ukjent?

Her er jeg nesten på bar bakke. Bildet er datert 1919. Fotograf er Theodor Finne som hadde studio i Kristiania fra 1895 til 1939.
Det dreier seg altså mest sannsynlig om en Kristiania-dame. Jeg er nesten sikker på at bildet stammer fra min mormors, Bjørg Bugges, billedsamling. Her må jeg dessverre innrømme å ha gått litt i surr, så det kan komme annensteds fra. Jeg gjetter på en av mormors venninner, eller naturligvis slekt. Assistanse mottas med takk.
Fortell oss hva du vet     |     Mer informasjon: ukjent0.jpg    
Stram beskjegget herremann

Dette bildet er tatt av fotograf Carl Kørner som fra 1878 drev atelier i Stavanger med filial i Kristiansand. Firmareklamen på baksiden av bildet fremhever Stavanger, men jeg vet ikke om det utelukker Kristiansand.

Jeg ser ingen slektslikhet med Carlsen-familien i dette portrettet, men det kan jo være en ektemann. Hvis noen gjenkjenner karen, send meg en melding...
Fortell oss hva du vet     |     Mer informasjon: ukjent 4.jpg    
Ukjent ung herremann

Her er jeg helt på bar bakke. Bildet er tatt av fotografforretningen Selmer Norland & Co i Kristiania. Norland etablerte seg i Kristiania i 1916 (etter tidligere å ha drevet stort blant annet i Bergen). Siden byen skiftet navn fra Kristiania i 1924 kan vi med en viss sikkerhet tidfeste bildet mellom 1916 og 1924.

Noen som drar kjensel på denne karen som har latt seg fotografere i Kristiania? Ta kontakt.
Fortell oss hva du vet     |     Mer informasjon: ukjent 6.jpg    


Quick Links

Contact Us

Contact Us
Our Surnames
Our Stories

Webmaster Message

We make every effort to document our research. If you have something you would like to add, please contact us.